Mayiritsa (griekse paassoep)

Mayiritsa (griekse paassoep)

Smulweb imageSmulweb

Mayiritsa, de Griekse paassoep is een traditioneel gerecht wat voornamelijk wordt gegeten op paasavond. Sauteer het lamsvlees, en voeg wortel, peterselie, dille en munt toe en laat het zachtjes koken. Voeg rijst toe en kook het nog eens 15 min. Voeg eimengsel toe en laat het langzaam staan. Serveer direct.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Lamsfilet
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mayiritsa (griekse paassoep) op tafel.

  1. Verhit de boter in een grote soeppot.
  2. Doe het lamsvlees, de peterselie, dille, munt en de worteltjes in de pan en sauteer 3 minuten.
  3. Voeg het water, zout en peper toe, breng het aan de kook en draai het vuur lager. Doe een deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
  4. Voeg dan de rijst toe en laat nog 15 minuten koken.
  5. Klop de eieren en voeg het citroensap langzaam toe onder voortdurend kloppen.
  6. Roer een paar eetlepels soep door het eimengsel en giet het geheel weer in de soep. Laat het nu niet koken, anders schiften de eieren.
  7. Haal de soep van het vuur en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Soep Rijst Ei Fruit Citroen Citroensap