Japanse zalm uit de oven

Japanse zalm uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke Japanse zalm uit de oven die je smaakpapillen verwent. Gekruid met peper, zout, knoflook, sojasaus en limoensap of citroensap met gestoomde spinazie op smaak gebracht met gembersiroop. Een fantastisch gerecht dat je niet mag missen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Japanse zalm uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm.
  2. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover.
  3. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht. Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven.
  4. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.
eet smakelijk