Garnalen bitterbal

Garnalen bitterbal

Smulweb imageSmulweb

Deze garnalen bitterbal is een heerlijke krokante snack! Met een zachte vulling van garnalen, room en een vleugje citroen. Een fantastisch hapje voor bij de borrel!

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Garnalen bitterbal op tafel.

  1. Frituur verwarmen op 160-170 C. Pel de garnalen.
  2. Zet de koppen en karkassen op met de melk en breng tegen de kook aan. Laat 20 min trekken en giet door een zeef.
  3. Maak een klassieke roux met boter, bloem en afgekoelde melk. Roer tot een gladde velouté en laat 2 à 3 min doorkoken zodat bloemsmaak weg is.
  4. Meng er de garnalen, eidooier, een scheut room en het citroensap door.
  5. Vet een bakplaat of lage schaal in met arachideolie en stort hierop de velouté. Dek af met plasticfolie en laat een nacht in de koelkast rusten.
  6. Verdeel de massa in zestien gelijke deeltjes en draai er balletjes van. Haal ze eerst door de bloem, dan door eiwit en dan door paneermeel.
  7. Bak vlak voor serveren in frituurvet van 160 °C.
eet smakelijk