Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Sauce maltaise de allerlekkerste saus voor asperges op tafel.
- Schil de sinaasappel heel dun af, zodat je het wit niet meeneemt. Snijd de schil in hele dunne reepjes. Breng wat water aan de kook en kook de schilletjes hierin 2 minuten, afgieten. Pers de sinaasappel uit.
- Smelt de boter. Breng in een grote pan een laagje water aan de kook en hang hierboven een metalen kom. (Zorg dat de kom het water niet raakt.)
- Klop in deze kom de eidooiers met 2 eetlepels sinaasappelsap, licht en romig. Voeg, beetje bij beetje, de lauwe boter toe en blijf kloppen.
- Maak op smaak met peper en zout en voeg al kloppend het sinaasappelsap toe. Roer de schilletjes erdoor.
- Je kunt de saus even warm houden boven het warme water, maar vooral niet koken of opwarmen in de magnetron.
- Maak deze saus pas als de asperges staan te koken.