Griekse spinazie-envelopjes

Griekse spinazie-envelopjes

Smulweb imageSmulweb

Lekker, Griekse spinazie-envelopjes gevuld met spinazie, feta en crème fraîche met knoflook en kruiden. De bladerdeeghapjes worden krokant gebakken. Ideaal als borrelhapje of lichte maaltijd.

25 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Griekse spinazie-envelopjes op tafel.

  1. Blancheer de spinazie en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop één ei los in een kom, voeg de knoflook, feta en crème fraîche met de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  4. Halveer de plakjes bladerdeeg en rol ze eventueel iets uit met een deegroller.
  5. Schep de spinazie en pijnboompitten door het fetamengsel. Verdeel het spinaziemengsel over de gehalveerde deeglapjes.
  6. Vouw de deeglapjes dubbel en druk de naden aan met een vork. Smeer ze in met ei.
  7. Leg de hapjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg