Spinazie-quiche

Spinazie-quiche

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle Spinazie-quiche met roquefort en crème fraîche. Zowel warm als koud te genieten. De heerlijke lichte knapperige bodem maakt de quiche extra lekker. In slechts 30 minuten geniet jij van deze lekkere quiche!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spinazie-quiche op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  2. Snij ui, paprika, knoflook, champignons fijn. Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef.
  3. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem.
  4. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin.
  5. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Sauzen Ei Bakken Taart