Grootmoeders hachee

Grootmoeders hachee

Smulweb imageSmulweb

Proef de nostalgische smaak van grootmoeders hachee, maar dan uit je eigen keuken. Laat het vlees gerust langere tijd op het vuur staan, de smaak wordt alleen maar beter. Dit gerecht is onweerstaanbaar naast wat aardappelpuree en rode kool.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Grootmoeders hachee op tafel.

  1. Snijd de uien in stukken. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg vervolgens de ui toe. Bestrooi met zout en peper en doe de bloem erbij. Roer goed.
  2. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg 500 ml warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  3. Breng het geheel langzaam aan de kook. Zet dan de deksel schuin op de pan en sudder de hachee in ongeveer 3 uur gaar op laag vuur.
  4. Proef de jus en breng grootmoeders hachee op smaak voordat je ‘m serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje