Fudge zachte caramels

Fudge zachte caramels

Smulweb imageSmulweb

Dat wordt smullen met deze heerlijke zachte caramels van fudge. Gemaakt van suiker, slagroom, boter, vanille-essence en noten, zonder dat je hoeft te roeren.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Fudge zachte caramels op tafel.

  1. Doe de suiker samen met de slagroom en boter in een pannetje met dikke bodem. Verwarm het geheel op een laag vuur, zonder te roeren. Breng het geheel aan de kook met een deksel op de pan, zodra de boter gesmolten is. Laat dit ongeveer 15 minuten doorkoken zonder te roeren.
  2. Vul een teiltje met ijskoud water. Haal de pan van het vuur en zet de pan met het kokende mengsel in het ijskoude water, zodat het schrikt.
  3. Roer de vanille-essence erdoor samen met eventueel de fijngehakte noten naar keuze.
  4. Als het mengsel lauw is, klop de fudge met een spatel tot deze dik en romig wordt.
  5. Vet het bakblik of de schaal in met boter, schenk het fudge-mengsel erin en laat het geheel goed afkoelen.
eet smakelijk