Uitgelicht recept

Tip van Jumbo mefarka een joods bonen gerecht

mefarka een joods bonen gerecht

smulweb badge smulweb

Mefarka, een eeuwenoud Joods gerecht uit Noord-Afrika. Gaar gekookte tuinbonen gecombineerd met gehakt, specerijen en ei zorgen er voor dat dit gerecht een feestje is op het bord. Serveer dit gerecht met stokbrood en een salade.

25 min bereiden lunch/brunch gerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 el Olijfolie
  • 480 g Tuinbonen Diepvries
  • 1 tl Tijm gedroogd
  • 750 g Rundergehakt
  • 1.5 tl Nootmuskaat
  • 3 Scharreleieren M
  • 0.5 Citroen
  • 1 tl Kaneel gemalen
  • 1.5 g Cayennepeper
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke mefarka een joods bonen gerecht op tafel.

  1. Meng 3 eetlepels olie met ongeveer 1 kop water en doe dit in een pan. Voeg de tuinbonen toe met peper en zout en een beetje tijm. Laat dit zachtjes koken tot de tuinbonen zacht zijn. Voeg evt wat water toe als het te veel verdampt.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, niet te warm. Voeg gehakt toe en gemengde specerijen. Maak het gehakt los en voeg zoveel water toe dat alles onder staat. Laat zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
  3. Voeg het vleesmengsel bij de bonen en roer het goed door, prak het eventueel met een vork. Breek de eieren boven de pan en roer ze door het vleesmengsel.
  4. Laat dit onder voortdurend roeren zachtjes koken tot de eieren gestold zijn. Schik het gerecht dan op een schaal en laat het afkoelen.
  5. Voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.