Zarzuela de pescado

Zarzuela de pescado

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Spaanse visstoof genaamd Zarzuela de pescado zit boordevol vis, garnalen en mosselen. Het gerecht wordt bereid in een saus van tomaten, cognac en bouillon en heeft als topping peterselie en geplette amandelen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Zarzuela de pescado op tafel.

  1. Kook de mosselen en zet ze apart in de schelpen.
  2. Roerbak de gamba's kort.
  3. Snipper de uien en snijd de vis in blokjes.
  4. Pel de knoflook en maak de amandelen kleiner.
  5. Verhit olijfolie in een ruime pan en bak de uien zachtjes voor ongeveer 3 minuten.
  6. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomatenblokjes met vocht toe.
  7. Voeg wijn, cognac en 2 dl water toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel tegen de kook aan.
  8. Doe de blokjes vis erbij en pocheer ze zachtjes voor ongeveer 4 minuten.
  9. Voeg de gamba's toe en laat alles zachtjes nog even stoven. Roer niet teveel zodat de vis heel blijft.
  10. Breng op smaak met cayennepeper, zout, en peper.
  11. Schept het gerecht in diepe borden en voeg in elk bord wat mosselen toe (in schelp). Strooi peterselie en geplette amandelen erover.
eet smakelijk