- 60 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Zarzuela de pescado op tafel.
- Kook de mosselen en zet ze apart in de schelpen.
- Roerbak de gamba's kort.
- Snipper de uien en snijd de vis in blokjes.
- Pel de knoflook en maak de amandelen kleiner.
- Verhit olijfolie in een ruime pan en bak de uien zachtjes voor ongeveer 3 minuten.
- Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomatenblokjes met vocht toe.
- Voeg wijn, cognac en 2 dl water toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel tegen de kook aan.
- Doe de blokjes vis erbij en pocheer ze zachtjes voor ongeveer 4 minuten.
- Voeg de gamba's toe en laat alles zachtjes nog even stoven. Roer niet teveel zodat de vis heel blijft.
- Breng op smaak met cayennepeper, zout, en peper.
- Schept het gerecht in diepe borden en voeg in elk bord wat mosselen toe (in schelp). Strooi peterselie en geplette amandelen erover.