- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip met citroengras en rode peper (geheimen van de rode op tafel.
- Verwijder het vet en snijd de dijfilets in kleine stukken.
- Meng in een kom vissaus, suiker, de helft van het citroengras, ingemaakte rode peper en knoflook. Roer goed om de suiker op te lossen.
- Haal de kip door de marinade en zet 4 uur in de koelkast, of een nacht.
- Zet een pan op middelhoog vuur, voeg de olie toe, de rest van het citroengras en de ringetjes rode peper. Fruit tot het citroengras kleurt, doe dan de kip erbij.
- Bak de kip rondom aan, voeg de ui toe en bak af en toe omscheppend nog eens 2 minuten.
- Doe de kippenbouillon erbij, doe een deksel op de pan, zet het vuur iets lager en kook 5 minuten.
- Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog, roer en kook een beetje in.
- Doe het gerecht in een schaal.