Kip met citroengras en rode peper (geheimen van de rode

Kip met citroengras en rode peper (geheimen van de rode

Smulweb imageSmulweb

Deze perfect gemarineerde kip met citroengras, knoflook en ingemaakte rode peper is eenvoudig - en perfect! - om op de BBQ of hete plaat te bakken. Geweldig met een eenvoudig salade of gekookte rijst.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip met citroengras en rode peper (geheimen van de rode op tafel.

  1. Verwijder het vet en snijd de dijfilets in kleine stukken.
  2. Meng in een kom vissaus, suiker, de helft van het citroengras, ingemaakte rode peper en knoflook. Roer goed om de suiker op te lossen.
  3. Haal de kip door de marinade en zet 4 uur in de koelkast, of een nacht.
  4. Zet een pan op middelhoog vuur, voeg de olie toe, de rest van het citroengras en de ringetjes rode peper. Fruit tot het citroengras kleurt, doe dan de kip erbij.
  5. Bak de kip rondom aan, voeg de ui toe en bak af en toe omscheppend nog eens 2 minuten.
  6. Doe de kippenbouillon erbij, doe een deksel op de pan, zet het vuur iets lager en kook 5 minuten.
  7. Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog, roer en kook een beetje in.
  8. Doe het gerecht in een schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente