Pompoen pastinaak soep

Pompoen pastinaak soep

Smulweb imageSmulweb

Warm en herfstig: Pompoen pastinaak soep. De combinatie van zoete pompoen, kruidige pastinaak en een vleugje kokosnoot maakt deze soep tot een hartige traktatie. Heerlijk voor de lunch of zelfs als side-dish bij het diner.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pastinaak
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoen pastinaak soep op tafel.

  1. Gooi alle ingrediënten hieronder in een soeppan.
  2. Snijd de halve pompoen met schil in blokjes. Snijd de pastinaak en peen in stukjes. Snijd de appel in stukjes en voeg de knoflook toe.
  3. Voeg ongeveer 3 volle eetlepels bak-, braad-, of roomboter toe en 2 theelepels kokosolie en 2 theelepels kukuma poeder. Roerbak kort, ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg water toe tot net boven de groente. Niet teveel dus. Voeg 3 theelepels bio today bouillon en het groentebouillon blokje toe. Roer goed door en laat zachtjes koken.
  5. Zodra de pompoen zacht is, pureren met een staafmixer tot het grof is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Soep Pompoen Pastinaak