Babi taoto - varkensvlees in zwarte bonensaus

Babi taoto - varkensvlees in zwarte bonensaus

Smulweb imageSmulweb

Een tongstrelende Indonesische klassieker met goed gekruide varkensreepjes in een smakelijke zwarte bonensaus. Geserveerd met gestoomde witte rijst, geniet uw gezin van deze heerlijke maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Babi taoto - varkensvlees in zwarte bonensaus op tafel.

  1. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen. Snijd het vlees in reepjes en bak ze in de boter bruin. Voeg op het laatst de ui toe en bak deze even mee.
  2. Hak de kruiden fijn en bak deze apart ongeveer 2 minuten in wat olie. Voeg ze vervolgens toe aan het vlees en bak nog eens paar minuten mee.
  3. Voeg de prei, taotjo, ketjap en ongeveer 2 kopjes water toe aan het vlees/kruidenmengsel en laat alles langzaam onder af en toe roeren gaar sudderen.
  4. Als de saus te dik wordt, voeg dan af en toe wat water toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen