Fudge brownies

Fudge brownies

Smulweb imageSmulweb

Fudge brownies op z'n best! Smelt de chocolade en voeg deze toe aan het luchtige eimengsel, mix het zelfrijzend bakmeel en bak ze in de oven. Giet vervolgens het mengsel van slagroom en chocolade er overheen en laat in de koelkast opstijven. Smullen maar!

15 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Fudge brownies op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175-180 graden Celsius.
  2. Laat de boter zachtjes smelten in de pan, snijd ondertussen de chocola in kleine blokjes. Voeg zodra de boter gesmolten is 150 gram van de chocolade toe. Roer dit op zacht vuur door tot het mengsel totaal met elkaar versmolten is.
  3. Klop ondertussen de suiker, vanillesuiker, eieren en een snufje zout lekker los en luchtig met de garde.
  4. Schep het zelfrijzend bakmeel en het chocolademengsel om en om onder voortdurend mixen (zachte stand of met de garde) door het eimengsel.
  5. Bak de brownies in 35 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  6. Verwarm de slagroom in een steelpan, maar breng niet aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de chocolade (130 gram) toe aan de hete slagroom, roer dit goed door.
  7. Als de brownies gaar zijn, laat ze even afkoelen, en giet dan het mengsel hier overheen.
  8. Laat de brownies ongeveer 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast of op een koele plek.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Brownies