Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Babi pangang - gemarineerd varkensvlees op tafel.
- Snijd het vlees in repen.
- Maak de marinade: pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, het gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar.
- Leg het vlees minstens 2 uur in de marinade. Schep het vlees af en toe om.
- Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
- Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
- Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe.
- Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.