Pruimentaart

Pruimentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze pruimentaart is overheerlijk en zit boordevol sappig fruit. De liefde die in dit recept is gestopt, proef je elke hap terug. De pruimen op de taart maken een heuse transformatie door in de oven. Warm is-ie het lekkerst.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pruimentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het deeg door de bloem, 25 gram suiker, 75 gram boter en 1 eigeel goed door elkaar te mixen in een kom. Verdeel dit in een ingevette taartvorm.
  2. Maak de vulling door 75 gram suiker, 2 hele eieren, 25 gram gesmolten boter, de slagroom en kaneel in een kom door elkaar te mixen.
  3. Leg de gehalveerde ontpitte pruimen bovenop de taart en plaats de pruimentaart voor 30 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Pruimentaart