Schitterende kip-groenteschotel met een krans van deeg

Schitterende kip-groenteschotel met een krans van deeg

Smulweb imageSmulweb

Een schitterende kip-groenteschotel met een krans van deeg. Perfect gekruid met bleekselderij, champignons en paprika. Om het af te maken een verrukkelijk korstje van smeltende kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 240 g Croissantdeeg

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Schitterende kip-groenteschotel met een krans van deeg op tafel.

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadbol en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en roerbak vervolgens de groenten ca. 3 minuten in het achtergebleven vet.
  3. Roer de bloem door de groenten, laat het geheel nog even pruttelen en roer dan de wijn, de room en 2 dl water erdoor. Breng het geheel al roerende aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de stukjes kip weer toe, voeg naar smaak zout en peper toe en schep alles in een ovenschaal.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het croissantdeeg in driehoekjes en leg die, met de punten naar buiten, als een krans in de ovenschaal. Bestrooi het deeg met de kaas.
  5. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk