- 6 takjes Basilicum (takje)
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Toscaanse groenteschotel op tafel.
- Verwijder de uiteinden van de aubergine. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi ze met wat zout. Laat ze op een zeef uitlekken voor ongeveer 15 minuten.
- Verwijder de steelaanzetten van de paprika's, halveer ze en verwijder de kernen, zaad en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
- Trek, indien nodig, de draden van de bleekselderijstengels af. Snijd de stengels in smalle boogjes. Snipper de uien grof en hak de knoflookteentjes ragfijn.
- Verhit een wok en laat de olie even doorwalsen. Fruit de uien gedurende 2 minuten, voeg de knoflook toe en roer deze erdoor. Voeg de aubergine, paprika's en bleekselderij toe en laat alles gedurende 2-3 minuten zachtjes bakken onder voortdurend omscheppen.
- Schenk de bouillon erbij en laat alles 10 minuten sudderen.
- Halveer de tomaten, neem kernen, zaad en vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Schep de tomaten door het gerecht en strooi er wat zout en peper over.
- Laat alles nog 3-5 minuten zachtjes sudderen.
- Hak intussen de olijven grof. Schep ze vlak voor het opdienen samen met de basilicum door het gerecht.