Toscaanse groenteschotel

Toscaanse groenteschotel

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Toscaanse groenteschotel met aubergine, paprika, bleekselderij en tomaten. Geserveerd met grof gehakte olijven en verse basilicum. Perfect als vegetarische maaltijd of als bijgerecht bij gegrild vlees.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 takjes Basilicum (takje)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Toscaanse groenteschotel op tafel.

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergine. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi ze met wat zout. Laat ze op een zeef uitlekken voor ongeveer 15 minuten.
  2. Verwijder de steelaanzetten van de paprika's, halveer ze en verwijder de kernen, zaad en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  3. Trek, indien nodig, de draden van de bleekselderijstengels af. Snijd de stengels in smalle boogjes. Snipper de uien grof en hak de knoflookteentjes ragfijn.
  4. Verhit een wok en laat de olie even doorwalsen. Fruit de uien gedurende 2 minuten, voeg de knoflook toe en roer deze erdoor. Voeg de aubergine, paprika's en bleekselderij toe en laat alles gedurende 2-3 minuten zachtjes bakken onder voortdurend omscheppen.
  5. Schenk de bouillon erbij en laat alles 10 minuten sudderen.
  6. Halveer de tomaten, neem kernen, zaad en vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Schep de tomaten door het gerecht en strooi er wat zout en peper over.
  7. Laat alles nog 3-5 minuten zachtjes sudderen.
  8. Hak intussen de olijven grof. Schep ze vlak voor het opdienen samen met de basilicum door het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel