Chocolade-griesmeelpudding

Chocolade-griesmeelpudding

Smulweb imageSmulweb

Chocolade-griesmeelpudding, om te smullen. Griesmeel wellen in melk, geklutst ei erdoor, 2x verdelen en met gesmolten chocolade mengen. Afkoelen in de koelkast en dan genieten, eventueel met wat abrikozenpuree erbij.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chocolade-griesmeelpudding op tafel.

  1. Hak de chocolade fijn. Breng de melk met een snufje zout aan de kook. Roer er geleidelijk de suiker en het griesmeel doorheen. Breng het kort aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de griesmeel ca. 5 minuten wellen.
  2. Kluts het ei en roer het door het mengsel heen. Verdeel het mengsel over 2 schalen en roer de gehakte chocolade door 1 helft. Roer totdat de chocolade gesmolten is.
  3. Spoel 4 ovenvormpjes (à ca. 150 ml inhoud) of 1 grote schaal om met koud water. Vul de vormpjes afwisselend met de 2 helften pudding. Zet de vormpjes minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  4. Leg 4 halve abrikozen apart. Pureer de rest met een beetje sap fijn. Roer de vanillesuiker erdoorheen. Haal voorzichtig de pudding uit de vormpjes. Serveer de pudding met de puree en de halve abrikozen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts