Goulash met zuurkool

Goulash met zuurkool

Smulweb imageSmulweb

Deze goulash met zuurkool is een perfect smaakvol gerecht voor de koudere dagen. Langzaam gegaard vlees aangevuld door de heerlijke oosterse specerijen is samen gestoofd met aardappelen, zuurkool en de verrassende smaak van augurken. Stoof het gerecht in 3 uur, voeg yoghurt toe en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Goulash met zuurkool op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokken van ca. 3 cm. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Haal de zuurkool los. Maak de knoflook schoon.
  2. Breng 4-5 dl. water aan de kook.
  3. Verhit in de braadpan de bakmargarine en bak hierin de stukken vlees mooi bruin. Neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de rookspekreepjes uit. Voeg de uien en paprika toe en roerbak 3-4 min. Voeg de tomatenpuree toe, knijp de knoflookteen boven de pan uit en roerbak nog 1-2 min.
  4. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en strooi het paprikapoeder erover. Schep het vlees weer in de pan, voeg augurken, laurierblad, kruidnagels en kummel toe en schenk er zoveel kokend water op, dat het vlees net onder staat. Dek de pan af en breng de inhoud aan de kook.
  5. Zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees in 3 uur heel langzaam gaar worden.
  6. Schep de aardappels en zuurkool erdoor en stoof de goulash nog 30 min., zodat de aardappels gaarkoken.
  7. Haal de pan van het vuur af en roer de yoghurt erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Zuurkool