Op de huid gebakken dorade met paprika

Op de huid gebakken dorade met paprika

Smulweb imageSmulweb

Knapperig korstje, sappig visvlees en een smaakvolle paprika relish om het af te maken. Maak dit heerlijke gerecht in een handomdraai en geniet van een bord vol smaak!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 900 g Dorade

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Op de huid gebakken dorade met paprika op tafel.

  1. Schil de paprika, maak deze schoon en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in de pan. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze kort aan. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze mee.
  2. Trek met een pincet de graten uit de filet. Laat uw visboer de schubben verwijderen. Snijd de filet in de gewenste vorm. Verwarm de borden alvast in de oven.
  3. Verwarm een beetje olijfolie in de pan (niet te heet laten worden) en bak de dorade op de huid. Zet het vuur iets hoger om de huid krokant te bakken en temper het vuur daarna om de Dorade rustig te laten garen. Als de Dorade gaar is (net niet glazig), draai deze om en breng op smaak met Fleur de sel en witte peper.
  4. Serveer de gebakken paprika en de dorade op de warme borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Paprika