Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke snelleingelegde citroenen op tafel.
- Snijd de boven- en onderkant van de citroenen af en snijd elke helft in 4 partjes. Leg de partjes citroen met de gesneden kant op de snijplank en verwijder de witte harde delen. Maak het vruchtvlees met een scherp mes los van de schil en bewaar het. Doe de stukken schil in een pot.
- Verwijder de pitten uit het vruchtvlees en doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg het zout toe. Maal het vruchtvlees met het zout tot een smeuiige massa.
- Giet de citroenmassa bij de schillen in de pot zodat die helemaal bedekt zijn. Zet de pot 4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
- Haal de pot dan uit de magnetron en als de stoom ontsnapt dan doe je het deksel er meteen op. Schud de pot en houd 'm ondersteboven zodat het sap overal in de pot komt. Laat helemaal afkoelen en zet de pot op een donkere plaats.
- Na 3 dagen zijn de citroenschillen klaar voor gebruik. De vliezen zijn dan doorschijnend en de citroen zacht.