Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto

Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto

Smulweb imageSmulweb

Heb je de de Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto al geprobeerd? Marineer de eendenborst met de marinade met gemberwortel en knoflook. Bak deze in een droge koekenpan tot rosé. Serveer de eendenborst samen met de beetgare asperge en peultjes. Breng op smaak met peper, zout en koriander of peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Gerookte eendenborstfilet
  • 150 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aziatische eendenborst met asperges en citroenrisotto op tafel.

  1. Maak de marinade voor de eendenborst een dag van tevoren. Gebruik hiervoor gemberwortel, knoflook, een halve fijngewreven chilipeper, sojasaus, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel gembersiroop. Snijd de velkant van de eendenborst kruislings in en leg deze in de marinade. Keer af en toe.
  2. Snijd een uur van tevoren de onderkant van de asperges en vervolgens in stukken van 5 cm. Snijd dikke stukken, indien nodig, nog in de lengte door. Maak de peultjes schoon en maak de citroenrisotto (zie link bij omschrijving).
  3. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de asperges hierin gedurende 5 minuten. Voeg de peultjes toe en roerbak alles nog eens 5 minuten. Zorg ervoor dat de groenten beetgaar blijven. Breng op smaak met peper, zout, de rest van de fijngewreven chilipeper en 1 eetlepel gembersiroop. Garneer met gehakte koriander of peterselie.
  4. Laat de eendenborst goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bak de eendenborst in een droge koekenpan eerst aan de velkant gedurende 6-8 minuten en vervolgens nog 2-3 minuten aan de andere zijde afhankelijk van de dikte. De eendenborst moet rosé blijven.
  5. Haal de eendenborst uit de pan en pak in aluminiumfolie. Giet de marinade in de pan en verwarm deze. Bind eventueel met maizena of aardappelmeel. Serveer de eendenborst samen met de groenten en de citroenrisotto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges