Smen (marokkaanse gekruide en gerijpte boter)

Smen (marokkaanse gekruide en gerijpte boter)

Smulweb imageSmulweb

Smen is de basis van veel Marokkaanse gerechten en een gewaardeerd ingrediënt in de Marokkaanse keuken. Deze gekruide en gerijpte boter is heerlijk door couscous of als smaakmaker in hartige gerechten. Maak een flinke pot, want in de koelkast is Smen wel een jaar lang houdbaar.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Tijm vers
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Smen (marokkaanse gekruide en gerijpte boter) op tafel.

  1. Breng het water aan de kook, voeg er het zout en de tijm aan toe. Haal de pan van het vuur en zeef het mengsel. Laat afkoelen.
  2. Kneed het zoute thijmwater goed en langdurig door de boter totdat minstens de helft van het vocht opgenomen is. Laat staan tot de volgende dag en kneed er dan de rest van het water doorheen. Doe de Smen in een schone glazen (weck-)pot en bewaar op een koele plek. In de koelkast kan je de Smen wel een jaar lang bewaren.
  3. Vermeng alles goed met elkaar, doe in een schone glazen of aardewerken pot en sluit goed af. Bewaar op een droge en koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel