Palingmousse in bladerdeeg

Palingmousse in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Palingmousse in bladerdeeg is een verrukkelijke gang voor uw diner. De smaak van verfijnde paling met opgeklopte slagroom, cayennepeper en dille, gehuld in knapperig gebakken bladerdeeg. Een aanrader voor de fijnproever.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Palingmousse in bladerdeeg op tafel.

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water minimaal 5 minuten.
  2. Snijd de palingfilet heel fijn en meng het met de opgeklopte slagroom, cayennepeper en dille. Voeg eventueel wat zout toe.
  3. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe aan een eetlepel water (net van de kook af) en roer dit door het palingmengsel. Laat het geheel in een schaaltje opstijven.
  4. Na 1-1,5 uur snijdt u de mousse in dobbelstenen en stort deze op een bord.
  5. Snijd twee plakjes bladerdeeg door midden, bestrijk ze met koffiemelk en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C.
  6. Snijd uit de bovenkant van het afgekoelde bladerdeeg een dekseltje en vul het bakje met de dobbelstenen palingmousse. Steek er een klein toefje peterselie in en leg het dekseltje erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg