Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Palingmousse in bladerdeeg op tafel.
- Week de gelatineblaadjes in koud water minimaal 5 minuten.
- Snijd de palingfilet heel fijn en meng het met de opgeklopte slagroom, cayennepeper en dille. Voeg eventueel wat zout toe.
- Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe aan een eetlepel water (net van de kook af) en roer dit door het palingmengsel. Laat het geheel in een schaaltje opstijven.
- Na 1-1,5 uur snijdt u de mousse in dobbelstenen en stort deze op een bord.
- Snijd twee plakjes bladerdeeg door midden, bestrijk ze met koffiemelk en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 225°C.
- Snijd uit de bovenkant van het afgekoelde bladerdeeg een dekseltje en vul het bakje met de dobbelstenen palingmousse. Steek er een klein toefje peterselie in en leg het dekseltje erop.