- 500 ml Water
- 50 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Visragout op tafel.
- Snijd de visfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
- Breng de bouillon aan de kook. Leg de vis in de bouillon en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden. Neem de vis voorzichtig uit de bouillon. 400 ml van de bouillon overhouden voor verwerking in de ragout. De garnalen ontdoen van darmkanaal, eventueel overlangs doorsnijden. In weinig olie de garnalen bakken tot ze mooi roze zijn.
- Verwarm de boter. De bloem erbij strooien en dit goed doorroeren. Beetje bij beetje de visbouillon erbij schenken en steeds goed doorroeren en aan de kook brengen. Een paar minuten aan de kook houden om het meel te laten garen. De kookroom toevoegen. Maak de ragout op smaak met de dille, enkele druppels citroensap, peper en weinig zout.
- Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus. Warm de visragout goed door.