Flantaart (flan patissier)

Flantaart (flan patissier)

Smulweb imageSmulweb

Deze flantaart heeft een heerlijke romige vanillesmaak. Het bladerdeeg geeft een knapperige bite aan dit Franse gebak. Serveer gekoeld voor een verfrissende traktatie.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Flantaart (flan patissier) op tafel.

  1. Bekleed een ronde bakvorm met de (ontdooide) velletjes bladerdeeg of de rol vers bladerdeeg. Prik het deeg op regelmatige afstanden in met een vork. Zet de vorm even in de koelkast.
  2. Giet alle melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en doe de 180 gram suiker erbij. Breng al roerend aan de kook. Klop ondertussen in een kommetje de eieren en het eigeel los en voeg er het glas melk, de vanille-essence en -beetje bij beetje- de maizena aan toe. Vermeng alles goed met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan.
  3. Roer, als de melk met de suiker kookt, het maizena-ei-melk-mengsel daarbij en vermeng alles goed. Breng al roerend weer aan de kook en laat enkele seconden zachtjes doorkoken tot het mengsel lekker dik is.
  4. Haal de bakvorm met het bladerdeeg uit de koelkast en giet er het maizenamengsel in. Verdeel alles goed over het deeg. Zet de vorm in een voorverwarmde oven (gasstand 4-5, zelf even uitproberen) en laat de flantaart ongeveer 40-60 minuten bakken in het midden van de oven (af en toe kijken of de flan en het bladerdeeg mooi bruin worden) en dan eruit halen.
  5. Laat de flantaart goed koud worden alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Flan