Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Stroopwafelcake op tafel.
- Beboter de cakevorm en bestrooi met bloem (of wat van het zelfrijzend bakmeel)
- Mix de boter met de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker tot een zachte smeuiige massa (plm. 5 minuten mixen).
- Voeg één voor één de eieren toe. Steeds ei toevoegen als het eerdere ei is opgenomen.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met zout en kaneel door elkaar.
- Spatel dit voorzichtig door de ei/boter/suiker-massa. Liever niet mixen. Als je het erdoor spatelt wordt het deeg luchtiger.
- Spatel op het laatst de stukjes stroopwafel door het deeg.
- Doe het deeg in de cakevorm.
- Zet de vorm met het deeg in het midden van de koude oven.
- Zet de oven op 170 graden en bak de cake in plm. 70 minuten bruin en gaar.
- Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is. Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.
- Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.