Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes

Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes

Smulweb imageSmulweb

Deze romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes is een echte aanrader! Pureer de soep en voeg de slagroom toe voor de romige smaak. Serveer met rivierkreeftjes, peterselie en een snufje peper en zout. Een heerlijk voorgerecht!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige bloemkoolsoep met rivierkreeftjes op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes.
  2. Voeg de fond toe en zoveel water dat de bloemkool net niet onder staat. Breng de bloemkool aan de kook (eventueel met bouillon van tabletten).
  3. Laat de soep circa 10-15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
  4. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Voeg de slagroom toe en mix alles nog even door. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een mespunt nootmuskaat.
  6. Doe de rivierkreeftjes in de kommen of borden (houd er een paar achter als garnering). Giet de hete soep eroverheen en garneer met peterselie en de overgebleven rivierkreeftjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep