Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Varkenshaas met witte wijn saus op tafel.
- Wrijf het vlees een half uur voor het braden in met zout en peper. Snijd de ui in blokjes en de champignons in plakjes.
- Verhit lekker veel boter in een koekenpan en braad de varkenshaas in zijn geheel aan. Afhankelijk van de dikte ongeveer 5 minuten zodat alle kanten goed bruin zijn, maar de binnenkant nog roze is. Haal vervolgens de varkenshaas uit de pan en wikkel deze in aluminium folie zodat hij nog verder kan garen.
- Fruit de ui en champignons aan. Blus deze af met de witte wijn. Laat even inkoken en voeg dan de crème fraiche toe. Roer goed en laat zachtjes doorpruttelen op laag vuur. Maak de saus eventueel wat dikker met bloem.
- Haal de varkenshaas uit de folie en snijd deze in plakken van 2 à 3 cm. Voeg deze vervolgens toe aan de saus en laat het geheel nog even op het vuur staan tot de varkenshaas lekker mals is. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
- Eet smakelijk!