Roergebakken garnalen met groenten uit de wok

Roergebakken garnalen met groenten uit de wok

Smulweb imageSmulweb

Met dit gerecht haal je de Aziatische keuken in huis: Roergebakken garnalen met groenten uit de wok! In 10 minuten gemarineerd en vervolgens kort gebakken met Paksoi, courgette, tomaat, en gember. Geserveerd met een warme marinade van sojasaus en vissaus. Garneer het geheel af met koriander.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Roergebakken garnalen met groenten uit de wok op tafel.

  1. Laat de garnalen ontdooien.
  2. Maak de peper schoon.
  3. Pel de knoflook, schil de gember en hak alles fijn.
  4. Roer de peper, knoflook, gember met de sojasaus en vissaus tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze 10 minuten marineren.
  5. Maak ondertussen de groenten schoon.
  6. Snijd de paksoi in reepjes en de courgette in blokjes.
  7. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de pitjes eruit, en snijd de helften in plakjes.
  8. Verwijder de pitjes van de tomaten en eventueel ontvel ze, en snijd het vruchtvlees in repen.
  9. Verhit de olie in een wok en roerbak alle groenten op hoog vuur in 3-4 minuten beetgaar.
  10. Schep de garnalen uit de marinade in de wok en roerbak ze op matig hoog vuur 2 minuten mee tot ze mooi roze zijn.
  11. Schenk de marinade erbij en warm het gerecht nog even goed door.
  12. Strooi de koriander erover.
eet smakelijk