Mexicaanse kip

Mexicaanse kip

Smulweb imageSmulweb

Mexicaanse kip op je bord met een heerlijke saus van tortilla, chocolade, tomaten, pepers en specerijen. Na 30 minuten stoven in bouillon laat je de kip in de saus pruttelen tot het echt gaar is. Serveer met koriander en sesamzaad.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mexicaanse kip op tafel.

  1. Hak de kippenbouten in 2 stukken. Halveer de pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Kook een bouillon van de ui, knoflook en bouillonblokje en laat de kip er ca. 15 minuten in garen. Neem de kip uit de bouillon, dep hem droog en zeef de bouillon.
  2. Bak de stukken kip kort in de olijfolie bruin en neem ze uit de pan.
  3. Snijd de tortilla en de chocolade in stukjes. Verwarm de bouillon. Pureer de tortilla met de chocolade, pepers, tomaten, sesamzaad en de specerijen, en zoveel bouillon als nodig tot een mooie dikke saus.
  4. Verwarm de saus in de achtergebleven olie en doe de stukken kip er weer bij. Doe er nog zoveel bouillon bij dat de kip net onder staat. Laat de kip ca. 30 minuten stoven.
  5. Garneer het gerecht met grof gesneden koriander en sesamzaad.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte