Cantuccini (italiaanse koekjes)

Cantuccini (italiaanse koekjes)

Smulweb imageSmulweb

Met dit heerlijke recept bak jij in no-time deze Italiaanse cantuccini koekjes met amandel, vanillestokje en sinaasappelrasp. Lekker bij een kopje koffie of thee!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Cantuccini (italiaanse koekjes) op tafel.

  1. Meng in een kom de hele amandelen, bakmeel, suiker, merg van het vanillestokje en zout.
  2. Klop de eieren in een kommetje los.
  3. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de eieren en het sinaasappelrasp erin.
  4. Kneed alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm elk stuk tot een soort staaf van 3 cm doorsnede. De rol moet overal even dik zijn.
  6. Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik.
  7. Bak ze in een voorverwarmde oven (160°C) in 30 minuten lichtbruin.
  8. Laat de staven afkoelen tot lauwwarm.
  9. Snij in plakjes van 1 cm dik.
  10. Leg de plakjes op het bakblik terug en bak nog 10 minuten in de oven.
  11. Laat ze afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Cantuccini