Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Cantuccini (italiaanse koekjes) op tafel.
- Meng in een kom de hele amandelen, bakmeel, suiker, merg van het vanillestokje en zout.
- Klop de eieren in een kommetje los.
- Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de eieren en het sinaasappelrasp erin.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm elk stuk tot een soort staaf van 3 cm doorsnede. De rol moet overal even dik zijn.
- Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak ze in een voorverwarmde oven (160°C) in 30 minuten lichtbruin.
- Laat de staven afkoelen tot lauwwarm.
- Snij in plakjes van 1 cm dik.
- Leg de plakjes op het bakblik terug en bak nog 10 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen op een rooster.