Appeltaart a lecureuil

Appeltaart a lecureuil

Smulweb imageSmulweb

Appeltaart a lecureuil een echte klassieker! Deze overheerlijke appeltaart met knapperige amandellaag mag niet ontbreken in jouw receptenboekje! Luchtige kaneelroom en friszure appeltjes, de perfecte combinatie.

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appeltaart a lecureuil op tafel.

  1. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem. Meng alle ingrediënten voor de bodem (behalve het eiwit) tot een samenhangend deeg. Bekleed de vorm ermee en zorg voor een opstaande rand van 2,5 cm. Zet de vorm even in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht). Haal het deeg uit de koelkast en bestuif het met bloem. Bekleed het met bakpapier en vul het met steunvulling. Bak het 15 minuten.
  3. Maak intussen de kaneelroom. Klop de eidooiers met de maïzena, kaneel en suiker luchtig. Breng de melk en slagroom aan de kook en voeg al kloppend met kleine beetjes tegelijk toe aan het dooiermengsel. Klop nog een paar minuten verder en laat onder af en toe roeren afkoelen.
  4. Verwijder de steunvulling en het papier, bestrijk de taartbodem met wat losgeklopt eiwit en bak nog 5 minuten. Schil intussen de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze dan in dunne schijfjes.
  5. Giet wat van de kaneelroom op de bodem, schik de appelpartjes erop en giet de rest van de kaneelroom erover. Bak de taart 25 minuten.
  6. Laat de taart afkoelen en neem hem uit de vorm. Bereid de amandellaag door de boter zachtjes te laten smelten in een tefalpan. Voeg amandelen en suiker toe en laat al roerend carameliseren. Schep direct over de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart