- 3 g Orgran Glutenvrije Eivervanger
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mager worstenbroodje (met rundergehakt zonder ei) op tafel.
- Voorverwarm de oven op 220 graden C. (Heteluchtoven op 200 graden)
- Meng de broodmix met lauwwarm water en boter en kneed met deeghaken gedurende 4 minuten. Snijd in 16 stukken en vorm bolletjes. Laat rusten voor 15 minuten.
- Vermeng het rundergehakt met fijngemalen beschuiten, 1 eivervanger en zout, peper, nootmuskaat en snuf kruidnagelpoeder naar smaak. Kneed goed door en weeg porties van 40 gram af. Rol er worstjes van.
- Rol de brooddeegbolletjes uit tot ovale deeglapjes. Leg hier een worstrolletje op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het worstenbroodje van beneden naar boven op, zodat het worstje helemaal ingesloten is. Leg op een ingevette bakplaat (of op een bakmat). Snijd de bovenkant in met een mes en bestrijk met koffiemelk.
- Bak in een oven die is voorverwarmd op 220°C (hetelucht 200°C) gedurende 25 minuten.