Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Peren tarte tartin op tafel.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in parten.
- Was en rasp de citroen en pers een halve citroen.
- Schenk het citroensap over de peren en bestrooi ze met de citroenrasp.
- Snijd de boter in blokjes en leg de helft van de boter en de helft van de basterdsuiker in de bakvorm.
- Zet de bakvorm op het vuur en laat de basterdsuiker met de boter in circa 3 minuten karameliseren (lichtbruin kleuren).
- Leg de plakken peer als een waaier in de bakvorm.
- Verdeel de rest van de basterdsuiker en de boter over de peer.
- Bestrooi een werkvlak met bloem en wrijf de deegroller in met bloem.
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde lap ter grootte van de bakvorm. Laat het bladerdeeg circa 5 minuten rusten.
- Leg het bladerdeeg over de peren, druk het deeg aan de randen naar binnen en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
- Leg een schaal op de bakvorm en keer de taart op de schaal.