Peren tarte tartin

Peren tarte tartin

Smulweb imageSmulweb

Een Frans nagerecht met zoete peren en knapperig bladerdeeg. Maak jij 'm op de BBQ of in de oven? Laat het ons weten!

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Peren tarte tartin op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  3. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in parten.
  4. Was en rasp de citroen en pers een halve citroen.
  5. Schenk het citroensap over de peren en bestrooi ze met de citroenrasp.
  6. Snijd de boter in blokjes en leg de helft van de boter en de helft van de basterdsuiker in de bakvorm.
  7. Zet de bakvorm op het vuur en laat de basterdsuiker met de boter in circa 3 minuten karameliseren (lichtbruin kleuren).
  8. Leg de plakken peer als een waaier in de bakvorm.
  9. Verdeel de rest van de basterdsuiker en de boter over de peer.
  10. Bestrooi een werkvlak met bloem en wrijf de deegroller in met bloem.
  11. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een ronde lap ter grootte van de bakvorm. Laat het bladerdeeg circa 5 minuten rusten.
  12. Leg het bladerdeeg over de peren, druk het deeg aan de randen naar binnen en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  13. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  14. Leg een schaal op de bakvorm en keer de taart op de schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Peren