Mini-pastellas met gehakt en ei

Mini-pastellas met gehakt en ei

Smulweb imageSmulweb

Mini-pastella's met gehakt en ei maken? Fruit wat ui met kruiden naar smaak. Voeg dit bij gehakt en vermeng alles goed. Leg in het midden van elk vel filodeeg een bergje gehakt/uimengsel en breek daarboven een ei. Bak de mini-pastella's goudbruin en knapperig in de oven op 180-200 graden.

45 min bereiden

voorgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mini-pastellas met gehakt en ei op tafel.

  1. Pel de uien en hak ze fijn. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de gehakte uien, fijngehakte koriander, fijngehakte peterselie, zout, peper en komijnpoeder naar smaak. Meng alles goed en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Laat afkoelen.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg er het afgekoelde uienmengsel aan toe. Vermeng alles goed.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier of vet in. Neem 5 vellen filodeeg en bestrijk die met gesmolten boter. Leg in het midden van elk vel een vijfde van het gehakt/ui-mengsel en maak in elk bergje een kuiltje. Breek in elk kuiltje een ei (zie foto 2).
  4. Vouw elk vel dicht tot een vierkant pakketje en leg elk pakketje op een tweede met boter bestreken vel filodeeg (voorzichtig voor het ei). Vouw dat ook weer dicht tot een vierkant.
  5. Leg de vijf mini-pastilla's op de bakplaat en bak ze goudbruin en knapperig in de oven op 180-200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ei