Bosvruchtentaart

Bosvruchtentaart

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf en anderen met deze heerlijke bosvruchtentaart. Bekleed de bakvorm met deeg en bak gaar in de oven met aluminiumfolie en blindbakvulling. Vul de taartbodem met vruchtenkwark en vruchten. Overgiet het geheel met warme jam. Optioneel kan je vanillekwark of vanillevla gebruiken.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bosvruchtentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC en vet de bakvorm licht in.
  2. Doe de appeltaartmix in een kom, voeg de zachte boter en het ei toe en kneed een samenhangend deeg. Rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 28 cm en bekleed hiermee de vorm.
  3. Leg op het deeg aluminiumfolie met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de bodem iets afkoelen en verwijder de folie en vulling.
  5. Verdeel de vruchtenkwark over de deegbodem en schep daarop de vruchten.
  6. Verwarm de jam iets zonder te koken en giet deze over de vruchten.
  7. (optioneel) Vervang de vruchtenkwark door vanillekwark of vanillevla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts