Gefrituurde garnalen met een pittige saus

Gefrituurde garnalen met een pittige saus

Smulweb imageSmulweb

Deze gefrituurde garnalen zijn krokant en omhuld in een beslag van bloem, melk en broodkruim. De pittige saus van paprika, knoflook en Spaanse peper maakt dit gerecht helemaal af. Perfect als snack of voorgerecht voor een feestelijke avond.

25 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde garnalen met een pittige saus op tafel.

  1. Paprika's uitlekken en in stukjes snijden. Pel en snipper de knoflook. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de helften in smalle reepjes.
  2. Pureer de paprika, knoflook, Spaanse peper en olijfolie in een foodprocessor tot een glad mengsel. Roer er zoveel broodkruim door dat de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper en meng de bloem erdoor.
  3. Voeg al roerende met kleine beetjes tegelijk de melk toe en blijf roeren tot er een glad, tamelijk vloeibaar beslag ontstaat.
  4. Verhit de olie in een frituurpan tot ca. 175 graden. Haal de garnalen door het beslag, laat ze uitdruipen en frituur ze met niet te veel tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer de garnalen warm met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen