- 0.5 tl Peperpuree
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalmbonbon met rivierkreeftjes op tafel.
- Bekleed 4 timbaaltjes (of kleine koffiekopjes) met plastic keukenfolie en leg hierin de repen zalmfilet zodat het hele timbaaltje bedekt is. De zalm een beetje over de rand laten hangen.
- Maak een saus van de crème fraiche, tomatenketchup, knoflook, rode peper en gembersiroop. Naar smaak eventueel wat zout en peper erbij doen.
- Meng de rivierkreeftjes door de saus en roer alles goed door.
- Verdeel het mengsel over de vier timbaaltjes en druk het goed aan. Vouw de over de rand hangende zalm naar binnen en vorm ballen met het plastic om de vulling heen. Laat het geheel minimaal ½ uur in de koelkast staan.
- Zet 4 cherrytomaatjes op een bord met het kruintje naar onder. Snijd de bovenkant kruislings in. Overgiet de tomaatjes met een paar druppels olijfolie en verhit ze 30-60 seconden in de magnetron.
- Verwijder het plastic van de zalmballen en leg ze op borden. Serveer met de warme cherrytomaatjes.