- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met ui champignons en kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg.
- Bak in hete olie op half hoog vuur 2 in ringen gesneden uien met wat tijm tot ze goudbruin zijn. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot de champignons zacht zijn.
- Klop 3 eieren met 100 ml melk, wat geraspte kaas, 1 eetlepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat. Snij 4 tomaten in plakjes.
- Strooi op de bodem van het bladerdeeg wat geraspte kaas. Schep hierop het ui-champignon mengsel. Leg hierop een laagje schijfjes tomaat. Schep vervolgens de andere helft van het ui-champignon mengsel erop en daarna weer een laagje met schijfjes tomaat.
- Giet het eimengsel erover en strooi er nog geraspte kaas over.
- Zet de hartige taart ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.