Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Borek op tafel.
- Kook de spinazie gaar in ruim water en snijd het fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de amandelen grof en rooster deze eerst droog in een koekenpan.
- Snijd de ui/sjalot en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui/sjalot en de knoflook voor 4 minuten.
- Snijd de feta in blokjes. Meng dan de spinazie met de sjalot/ui, de amandelen en de feta en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Snijd elk vel filodeeg in 3 repen en bestrijk dit met olie.
- Schep op elk reepje een beetje spinaziemengsel en vouw het deeg dan in driehoekjes.
- Leg de pakketjes op de bakplaat en laat dit in 15 minuten gaar worden in de oven.