Borek

Borek

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Börek gevuld met spinazie, feta en amandelen. Vouw de voorgekookte spinazie, sjalot/ui, geroosterde amandelen en feta in driehoekjes filodeeg. In de oven kort afbakken en smullen maar! Perfect voor een zomers diner.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Borek op tafel.

  1. Kook de spinazie gaar in ruim water en snijd het fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Hak de amandelen grof en rooster deze eerst droog in een koekenpan.
  4. Snijd de ui/sjalot en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui/sjalot en de knoflook voor 4 minuten.
  5. Snijd de feta in blokjes. Meng dan de spinazie met de sjalot/ui, de amandelen en de feta en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  6. Snijd elk vel filodeeg in 3 repen en bestrijk dit met olie.
  7. Schep op elk reepje een beetje spinaziemengsel en vouw het deeg dan in driehoekjes.
  8. Leg de pakketjes op de bakplaat en laat dit in 15 minuten gaar worden in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees