Sashimi van runder entrecote daikon en tai-soy salade

Sashimi van runder entrecote daikon en tai-soy salade

Smulweb imageSmulweb

Sashimi van runder entrecote daikon en tai-soy salade. Sjieke naam, simpel gerecht. Entrecote 'snij' je flinterdun en leg op koud bordje/spiegel. Daikon-radijsjes, sla en augurk in dressing van soya, limoen, knoflook, chilipeper en witte wijn. Vlees kort schroeien en marineren in de dressing. Tafelen maar!

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rettich
  • 1 tsai soy
  • 200 ml Mirin / Rijstwijn
  • 0.25 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sashimi van runder entrecote daikon en tai-soy salade op tafel.

  1. Snij de sjalot, limoen, knoflook en chilipeper fijn en meng dit met witte wijn en sojasaus. Dit gebruik je als marinade voor het vlees.
  2. Verwijder de vetrand van de entrecote. Snij de rand in blokjes van 1/2 cm. Snij vervolgens de entrecote in 4 gelijkwaardige stukken. Schroei de entrecote op hoog vuur aan alle kanten snel dicht en leg het vlees vervolgens in de marinade.
  3. Schil de rettich en haal deze over een mandoline. Leg de schillen meteen in een bakje koud water met ijsblokjes. Was de Tsai Soy en daikon voorzichtig, dit zal worden gebruikt om te garneren.
  4. Meng vervolgens de sojasaus, mirin en rijstazijn. Bak net voor het serveren de blokjes vet om er later als kaantjes over heen te strooien.
  5. Serveer de entrecote met de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Salade Radijs