Luchtige citroentaart

Luchtige citroentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze luchtige citroentaart gemaakt door het opkloppen van de eieren is perfect als dessert na iedere maaltijd. Combineer de frisse smaak van citroen met het zoete van suiker en je hebt een heerlijke taart die je blijft eten. Eenvoudig te maken met onze stapsgewijze insctucties.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Luchtige citroentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Was de citroen in lauw water en droog hem goed af en rasp de schil.
  3. Zeef 185 gr bloem.
  4. Vet de springvorm in.
  5. Klop de eieren in een kom met de kristalsuiker en vanillesuiker licht en romig met een mixer (mixtijd 15 minuten!).
  6. Klop de citroenrasp en sap erdoor.
  7. Meng de gezeefde bloem met een grote lepel of spatel door het mengsel.
  8. Schenk het beslag in de ingevette springvorm en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
  9. Laat de taart hier 1 uur en 10 minuten in staan.
  10. Zet vervolgens de deur van de oven open en laat de taart ruim 5 minuten bijkomen.
  11. Zet de vorm op een rooster en laat de taart in de springvorm helemaal afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Citroentaart