Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Luchtige citroentaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160 graden C.
- Was de citroen in lauw water en droog hem goed af en rasp de schil.
- Zeef 185 gr bloem.
- Vet de springvorm in.
- Klop de eieren in een kom met de kristalsuiker en vanillesuiker licht en romig met een mixer (mixtijd 15 minuten!).
- Klop de citroenrasp en sap erdoor.
- Meng de gezeefde bloem met een grote lepel of spatel door het mengsel.
- Schenk het beslag in de ingevette springvorm en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de taart hier 1 uur en 10 minuten in staan.
- Zet vervolgens de deur van de oven open en laat de taart ruim 5 minuten bijkomen.
- Zet de vorm op een rooster en laat de taart in de springvorm helemaal afkoelen.