Noorse haring-bietensalade

Noorse haring-bietensalade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse salade met zoetzure tonen van haring en zure room. Geserveerd met stokbrood of roggebrood. Eet als lunch of als bijgerecht. Maak hem een avond van tevoren voor een nog rijkere smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Noorse haring-bietensalade op tafel.

  1. Snijd de aardappelen in blokjes en laat ze in ± 5 minuten gaar worden in de magnetron (of kook de aardappelen in weinig water gaar, en snijd ze daarna in blokjes). Laat ze in een grote kom wat afkoelen.
  2. Snijd de zure haringen in smalle reepjes, de augurken in kleine stukjes en de appels in blokjes. Als de bietenschijfjes te groot zijn kunt u ze halveren, maar heel mag ook. Doe alles bij de aardappelblokjes in de kom.
  3. Voeg de zure room en wat versgemalen peper toe. Schep alles voorzichtig maar goed door elkaar.
  4. Proef en voeg evt. nog wat peper of zout toe.
  5. De salade kan meteen worden gegeten, maar is nog lekkerder na een paar uren (of nachtje) in de koelkast.
  6. Lekker met (stok)brood of roggebrood, met boter. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade