Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gegratineerde broccoli met heerlijke knoflookpuree op tafel.
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Snijd de ui in stukken en pers de knoflookteentjes uit boven een bakje of schaaltje.
- Schil de aardappelen en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 5 minuten.
- Kook de aardappelen met de gesneden ui in 15 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitjes droog in een koekenpan en bewaar deze in een schaaltje tot gebruik.
- Doe 3/4 van de broccoli in een ovenschaal, strooi de geraspte kaas erover en laat deze goudbruin gratineren in het midden van de oven.
- Doe de rest van de gekookte broccoli bij de gare aardappelen, voeg de geperste knoflook toe en stamp het mengsel goed fijn.
- Meng de helft van een bekertje crème fraîche door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Strooi de geroosterde pijnboompitjes tot slot over de goudbruin gegratineerde broccoli. Eet smakelijk!