- 3 el Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde aubergine met rode linzen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan, voeg linzen, zout, laurierblaadjes en 2,5 dl water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten afgedekt sudderen. Roer af en toe.
- Prik het vel van de aubergines in en bak ze 15 minuten zacht in de oven. Laat afkoelen.
- Snijd de aubergines doormidden en hol ze uit. Laat genoeg aan de randen over, zodat ze stevig genoeg zijn om te vullen. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan, bak de ui 4 minuten, voeg de tijm, aubergineblokjes, peper en zout toe, bak al roerend 4 minuten op zacht vuur.
- Roer de rijst, linzen en een halve hoeveelheid van de tomatensaus erdoor. Vul de aubergines hiermee en zet ze 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten baktijd de Parmezaanse kaas erover.
- Serveer de rest van de tomatensaus erbij.