- 60 g Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zalmfilet uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Breng in een wijde pan de wijn met de bouillon, het sjalotje en 2 takjes tijm aan de kook en kook alles op hoog vuur in ca. 15 minuten tot een kwart in.
- Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika en courgette in piepkleine blokjes. Ris de rest van de tijmblaadjes van de takjes.
- Schep in een kommetje de uiringetjes, paprika, courgette, 2 eetlepels olijfolie, tijm, peper en zout naar smaak door elkaar. Leg de zalmfilet naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal en schep het courgette/paprikamengsel erop. Druk dit goed aan.
- Laat de zalm in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin en net gaar worden.
- Hak de basilicum fijn. Schenk de ingekookte wijn boven een kommetje door een zeef. Voeg 3 eetlepels olijfolie, mosterd, peper en zout naar smaak toe en klop alles tot een mooie dressing. Roer de basilicum erdoor.
- Schep op de borden een spiegel van dressing en leg de zalmfilet erin.