Zalmfilet uit de oven

Zalmfilet uit de oven

Smulweb imageSmulweb

De zalm gaat de oven in met een vulling van paprika, courgette, tijm en sjalotjes. Afgetopt met een mosterddressing met fijngesneden basilicum, een echte traktatie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 60 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zalmfilet uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Pel en snipper het sjalotje.
  3. Breng in een wijde pan de wijn met de bouillon, het sjalotje en 2 takjes tijm aan de kook en kook alles op hoog vuur in ca. 15 minuten tot een kwart in.
  4. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika en courgette in piepkleine blokjes. Ris de rest van de tijmblaadjes van de takjes.
  5. Schep in een kommetje de uiringetjes, paprika, courgette, 2 eetlepels olijfolie, tijm, peper en zout naar smaak door elkaar. Leg de zalmfilet naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal en schep het courgette/paprikamengsel erop. Druk dit goed aan.
  6. Laat de zalm in de oven in ca. 15-20 minuten knapperig bruin en net gaar worden.
  7. Hak de basilicum fijn. Schenk de ingekookte wijn boven een kommetje door een zeef. Voeg 3 eetlepels olijfolie, mosterd, peper en zout naar smaak toe en klop alles tot een mooie dressing. Roer de basilicum erdoor.
  8. Schep op de borden een spiegel van dressing en leg de zalmfilet erin.
eet smakelijk