Aardbeien-rabarberjam

Aardbeien-rabarberjam

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke aardbeien-rabarberjam met muntsmaak maak je binnen 30 minuten! smaakt heerlijk op brood, crackers of door de yoghurt. Voor een variant voeg wat heldere bloemenhoning toe.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardbeien-rabarberjam op tafel.

  1. Kook de rabarber in stukjes samen met sinaasappel gedurende ca. 7 minuten tot moes.
  2. Prak de aardbeien fijn met een pureestamper.
  3. Voeg de aardbeien en geleisuiker aan de rabarber toe en breng het aan de kook.
  4. Laat de jam al borrelend ca. 1 minuut flink koken onder af en toe roeren.
  5. Schuim de jam af en voeg evt. enkele muntblaadjes toe.
  6. Schep de jam in potten. Sluit ze af en zet ze ca. 5 minuten op hun kop. Voor de variatie van Aardbeien-rabarberjam met honing voeg dan nog 250 gr. heldere bloemenhoning toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel Aardbeien Jam