- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zomerse erwtensoep op tafel.
- Bak op matig vuur de spekblokjes langzaam uit. Dep ze daarna met keukenpapier zodat het vet geabsorbeerd is.
- Snijd de selderij, aardappelen en ui in grove stukjes.
- Zet een pan op met water en groentenbouillonblokjes. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Voeg de gesneden aardappels, uien en selderij toe. Laat het geheel gaar koken.
- Ga er dan met een staafmixer doorheen.
- Gooi de uitgebakken spekblokjes en grove groenten erbij en laat nog op een laag pitje staan. Voeg het hele potje Boursin Cuisine toe en de inmiddels in blokjes of schijfjes gesneden rookworst. Roer goed door, voeg eventueel water toe.
- Voeg eventueel peper of je eigen smaak kruid toe.
- Laat de soep afkoelen en zet voor één à twee dagen weg in de koelkast. Oude soep is het lekkerst, geloof me.